INGREDIENTS
- 500 gr. de pastanagues
- 300 gr. de sucre
- 350 gr. de farina
- 350 gr. d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevat
- 3 ous grans
- 100 gr. de nous
- 1 culleradeta de canella
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- Xocolata blanca i negre de
cobertura
EL·LABORACIÓ
Pelar i tallar les pastanagues. Coure 5 minuts al microones en un plat amb
una mica d'aigua. Escórrer i reservar.
Muntar les
clares a punt de neu. Tallar les anous.
Barrejar-ho tot
i passar per la batedora.
Coure a 180ºC
uns 30 minuts.
Decorar al gust
amb la xocolata que haurem desfet prèviament al bany maria.
La pastanaga és una hortalissa conreada de manera anual de
la qual es consumeix l'arrel. Floreix durant la
primavera i l'estiu.
És molt nutritiva en vitamines i minerals,
conté carotens (vitamina A), fibra i sucre. Són baixes en lípids i proteïna.
Són de color taronja, encara que en podem
trobar de blanques, vermelles, grogues o morades i negres.
SABIES QUÈ ???
Ø Ajuda a netejar les dents i estimula la segregació de saliva, la
qual cosa ajuda a la bona digestió.
Ø
El nervi òptic s’alimenta de vitamina A per això es relaciona amb la
millora de la visió.
Ø
Augmenta la producció de melanina (pigment que dóna color a la pell i la
protegeix de les radiacions solars).
y que bueno que estaba!!!
ResponderEliminar